Oogklachten?

Oogklachten?

Ogen. Je hebt er maar twee. Dus als er iets mis mee is, wil je kunnen vertrouwen op professionele zorg. Het liefst van een specialist. Zoals professor dokter Maarten Mourits, afdelingshoofd en opleider van de afdeling oogheelkunde in het AMC.

Hoe kunnen we specialistische behandelingen efficiënter, klantvriendelijker en goedkoper maken zonder in te boeten op kwaliteit en professionaliteit? Die vraag leidde er dat Oogziekenhuis Zonnestraal opgericht werd, inmiddels 12,5 jaar geleden. Een zelfstandig behandelcentrum waar je terecht kunt voor dezelfde oogheelkundige zorg als in het AMC. Bijzonder, wat het was voor het eerst dat een academisch ziekenhuis samen ging werken met een zelfstandig behandelcentrum. ,,Maar dan wel met het verschil dat je niet te maken hebt met wachttijden, hoge zorgkosten en afspraken waarvoor je elke keer apart voor moet komen,” vertelt Maarten Mourits. ,,In een specialistisch ziekenhuis als Zonnestraal heb je het beste van twee werelden: de efficiëntie van de kleinschaligheid en de kennis van een academisch ziekenhuis.” 

Doorverwijzing
Om hier behandeld te worden, heb je een doorverwijzing nodig van je opticien of huisarts. Geïrriteerde of ontstoken ogen? Zie je vlekken of flitsen? Heb je diabetes en last van je ogen? Staar of nachtziendheid? Voor de meest uiteenlopende oogklachten waar je opticien je niet vanaf kan helpen, ga je naar Oogziekenhuis Zonnestraal. ,,Er werken hier 45 oogartsen, waarvan een groot deel ook werkt in het AMC. Als je bij ons komt wordt je dan ook heel snel geholpen.” 

Specialisten
Met je ogen kan van alles zijn. De reden dat er binnen de oogheelkundige zorg weer subspecialisaties zijn. Bij Zonnestraal kunnen ze je nagenoeg bij alle oogklachten helpen. Alleen als je klacht een gevolg is van een ziekte als diabetes of obesitas, en daardoor complexe zorg is, dan verwijzen ze je door naar het AMC. Draag je een bril of lenzen en overweeg je je ogen te laseren of kunstlenzen, ook dat is mogelijk bij Zonnestraal. Uiteraard weer met professionele zorg en nazorg van de vakkundige oogartsen.

Aandacht
Bij een eerste afspraak voert de oogarts een aantal oogonderzoeken uit. Waar heb je last van? Hoe staat het met de conditie van je ogen? Zijn er afwijkingen te zien? Wat zie je wel of juist niet? Je krijgt een behandeltraject op maat waarbij de oogarts alle details met je doorneemt. Aandacht en tijd staat centraal. Oogziekenhuis onderscheidt zich dan ook door haar klantvriendelijkheid. ,,Mensen, jong en oud, voelen zich bij ons op hun gemak. Deels komt dat door de kleinschaligheid, maar vooral ook omdat de artsen tijd en aandacht voor je hebben.


← Terug naar overzicht artikelen