Eczeem behandeling

Eczeem behandeling

Vaak hebben klachten te maken met stressfactoren, van binnenuit of van buitenaf

AMSTERDAM – Simon (45 jr) uit Amsterdam is vertegenwoordiger in papier en karton en reist dagelijks het hele land door om relaties te bezoeken. Vanaf zijn kinderjaren heeft hij last van eczeemklachten. Meerdere verschillende behandelingen hebben helaas geen soelaas geboden. Voor zijn werk is het belangrijk om er representatief uit te zien. De onzekerheid slaat hem regelmatig om het lijf wanneer hij zijn vurige rode hand uitsteekt om de inkoper van een bedrijf te begroeten of wanneer hij een presentatie moet geven om zijn producten te tonen. Hij is bang dat het de verkoop beïnvloedt. Simon heeft verschillende crèmes geprobeerd om van zijn eczeem af te komen, tevergeefs. Via een vriendin kwam hij uit bij de praktijk die zijn leven ingrijpend heeft verandert. 

De praktijk
Boost Your Mood is de praktijk van coach en erkend orthomoleculair therapeut Drs. Evelyn Prinsen. Met maatwerk, een combi van orthomoleculaire therapie volgens de klinische Psycho Neuro Immunologie (kPNI) en life coaching, heeft ze al vele mensen van hun klachten af geholpen. Meten=weten is haar devies en dat is tevens wat haar methode zo effectief en krachtig maakt. 

Klachten
De klachten waarmee mensen naar Boost Your Mood komen lopen uiteen van burn-out tot maag-darmklachten, slaapproblemen, vermoeidheid, stress, eczeem, schildklieraandoeningen, depressie, migraine en hoofdpijn. Maar ook iemand die is vastgelopen in het leven, een relatie of een baan kan bij Evelyn terecht. “Vaak hebben klachten te maken met stressfactoren, van binnenuit of van buitenaf.” Evelyns praktijk is gevestigd in Amsterdam Zuid in een statig pand. Er heerst een rustige serene sfeer met veel wit en een grote landelijke boekenkast met op kleur gesorteerde boeken.

Eerste consult
Tijdens het eerste consult kijkt Evelyn grondig naar alle verstoringen in het lichaam en naar factoren die van invloed kunnen zijn. Ze stelt vragen over je levensloop, leefstijl en medische geschiedenis. Ook spoort ze voedingstekorten op, in disbalans geraakte lichaamsstoffen als vitamines, hormonen of neurotransmitters en laat ze indien nodig je bloed- en ontlasting onderzoeken in het laboratorium. “Eczeem heeft bijvoorbeeld ook te maken met de conditie van de darmen” aldus Evelyn. Clienten krijgen tijdens het eerste consult direct voedings- en leefstijladviezen mee naar huis.

Behandelplan
Tijdens het tweede consult worden de uitslagen van eventuele onderzoeken besproken en wordt het behandelplan verder aangescherpt. De behandeling kan bestaan uit voeding als medicijn voor lichaam en brein, gerichte supplementen, stressreductie, coaching, EMDR en beweging. Welke therapievorm het meest geschikt is hangt af van de ernst en aard van de klacht. Als voeding de verstoring teweeg heeft gebracht moet het voedingspatroon worden aangepast. Wat kan iemand wel en beslist niet meer eten? Soms is sprake van voedselallergie of voedselintolerantie. “Blindstaren op voeding is onvoldoende. Soms is coaching nodig. Ik zal tevens de biochemie onder de loep nemen en op celniveau uitzoeken wat voedingssupplementen doen in het lichaam. Ook kan iemand baat hebben bij detoxen. Voor vrouwen in de overgang zijn er middelen die de lever ondersteunen om zo de hormoonhuishouding weer in balans te krijgen. Orthomoleculaire therapie kPNI betekent de verschillende systemen zoals de psyche, hormonen en het immuunsysteem, met elkaar in verband brengen.”

Meerwaarde
Stress beïnvloedt fysieke klachten en daarom is vaak stressmanagement nodig. Omgekeerd zitten lang niet alle psychische klachten alleen tussen de oren. Fysieke oorzaken, zoals ontstekingen of een ontregelde schildklier, kunnen tot mentale klachten zoals een depressie leiden. De meerwaarde van Boost Your Mood is dat Evelyn een unieke combinatie aanbiedt van life coaching en orthomoleculaire therapie kPNI, aangevuld met onderzoeken en testen. Er komen cliënten die uitsluitend gecoacht willen worden of alleen orthomoleculaire therapie wensen. Omdat lichaam en geest zo nauw verbonden zijn, gebruikt Evelyn vaak beide behandelvormen. 

En hoe is het nu met Simon?
Na een uitgebreide darmscreening en onderzoek naar verstoringen kreeg Simon het advies zijn voeding aan te passen en daarbij supplementen te gebruiken. Bij elk bezoek testte Evelyn het resultaat. Daarnaast kwam hij er tijdens de therapie achter dat hij rond liep met belemmerende overtuigingen over zichzelf wat hem behoorlijk veel stress en angsten opleverde, wat weer effect had op zijn biochemie en zijn eczeemklachten deed opvlammen. Inmiddels zijn zijn handen weer zo goed als schoon, kan hij zijn klanten zonder gêne een hand geven en staat hij weer vol energie in het leven.

← Terug naar overzicht artikelen