Darmklachten door stress?

Darmklachten door stress?

Amsterdam – Bij veel gezondheidsproblemen is sprake van een dysbiose in de darmen. Die dysbiose kan ontstaan zijn door allerlei oorzaken: virus, antibiotica, stress, medicijnen, trauma, parasieten, te weinig beweging, etc. Door de darmen aan te pakken en te herstellen, kan je de gezondheid verbeteren. Met de juiste voeding en leefstijl kan je zorgen dat de darmen goed blijven functioneren en dat het microbioom jouw gezondheid en vitaliteit ondersteunt. 

DISBALANS IN DARMEN
Ook bij andere problemen zoals eczeem, burn out, brain fog of hersenmist, langzame of juist te snelle schildklier, chronische ontstekingen, allergie of voedselsensitiviteit, eetproblematiek, ADHD of ADD, autisme spectrumstoornissen, depressie, huidproblemen, etc, zien we een relatie met het microbioom in de darmen. Maar dat betekent natuurlijk niet dat iedereen met gezondheidsklachten een dysbiose heeft. Maar wel heel veel mensen.

WAT IS GEZONDE VOEDING?
In mijn praktijk kan je terecht voor allerlei gezondheidsproblemen: darmklachten, hormoonproblemen en menopauze, vermoeidheid en burn out, stress, schildklierproblemen, eczeem, huidklachten, ontgifting of detoxen, maar ook depressie, ADHD en ADD, autismespectrumstoornissen en eetproblematiek. Ik ga met jou op zoek naar een oplossing voor de problemen. Daarbij speelt voeding altijd een rol.

Goede voeding is belangrijk voor je gezondheid, maar goede voeding is niet voor iedereen gelijk: het gaat om de juiste voeding voor jou. Soms zal je bepaald voedsel moeten mijden om je gezondheid te verbeteren. Het kan zijn dat je je voedsel niet goed afbreekt en je lichaam het daardoor niet op kan nemen. Diverse factoren kunnen de opname van essentiële stoffen verstoren. Bijvoorbeeld medicijnen, genetische afwijkingen, stress, en nog tal van zaken. En naast voeding zijn natuurlijk ook beweging, ontspanning en rust belangrijk

TESTEN
In de praktijk maak ik gebruik van ontlastingsonderzoek, bloedtesten, urinetesten en speekseltesten. Ook onderzoek ik het functioneren van de neurotransmitters. De uitslagen van de testen ondersteunen mijn diagnose en aanpak. Meten is weten. Verder werk ik samen met huisartsen, specialisten en andere therapeuten als het gaat om jouw gezondheid te verbeteren.

BeeBetter is de Orthomoleculaire praktijk van drs Marga van Aalst. Zij is naast Orthomoleculair therapeut ook onderzoeker en is van huis uit bewegingswetenschapper.

BeeBetter is aangesloten bij de beroepsvereniging voor de orthomoleculaire geneeskunde (MBOG) en behandelingen worden geheel of deels vergoed vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering.

Ook Praktijk in Naarden / Bussum
Adres: Comeniusstraat 20

Voor meer info:
BeeBetter
Drs. Marga van Aalst
T: 06 15081010
E: info@beebetter.nl
W: https://www.beebetter.nl


← Terug naar overzicht artikelen