Altijd moe en slaperig?

Altijd moe en slaperig?

Amsterdam – Het grootste deel van de mensen in mijn praktijk komen met chronische klachten zoals maag- en darmklachten; opgeblazen buik, pijn, diarree, obstipatie, verteringsproblemen, ontstekingsklachten, en langdurige vermoeidheid en burn-out.

In mijn praktijk ben ik in het bijzonder geïnteresseerd in vertering van voeding, het verteringsstelsel en welke voeding bij de client past. Wat goede voeding is voor de een, is dat niet perse voor de ander. Er wordt vaak gezegd ‘je bent wat je eet’. Maar ik geloof meer in dat we zijn wat we kunnen verteren. Je kunt heel ‘gezond’ eten maar als je het niet goed kunt verteren dan neem je het ook niet goed op.

De wetenschap dat voeding een geneeskrachtige werking kan hebben stamt al van eeuwen geleden. Zo noemt Hippocrates (460-377 v Chr.) meerdere malen de geneeskrachtige werking van voeding en hanteert Maimonides (1135-1204) de stelling dat: ‘geen enkele ziekte die door dieet kan worden genezen, met andere middelen dient te worden behandeld’.

In de orthomoleculaire behandelwijze staat het streven voorop om met de voeding zoveel mogelijk nodige en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen. De optimale hoeveelheden liggen veel hoger dan de gestelde ADH’s. 

De individuele behoefte kan verschillen door erfelijke factoren, milieu-invloeden, werksituaties en stress. Een onvolwaardig of ongebalanceerd voedingspatroon zorgt voor een verhoogde oxidatieve belasting van het lichaamseigen antioxidantsysteem. Dit maakt het lichaam gevoeliger voor ontstekingen, heeft een negatief effect op de vertering en kan tevens invloed hebben op het psychisch welbevinden.

Helaas is het, ook voor een gezond persoon, bijna onmogelijk om via de voeding optimale hoeveelheden van bepaalde voedingsstoffen te consumeren.

Soms is het raadzaam te onderzoeken of er een tekort of een overmaat van bepaalde stoffen in het lichaam aanwezig zijn. Dit kan bijvoorbeeld “regulier” in bloed, speeksel, urine of feces gemeten worden. 

Als therapeut integreer ik verschillende visies van complementaire geneeswijzen en ga ik op zoek naar de diepere oorzaak van klachten. Ik combineer orthomoleculaire therapie samen met mesologie. Mesologie is een concept in de geneeskunde waarin reguliere kennis (anatomie, pathologie, neurologie, fysiologie) aangevuld wordt met kennis uit de complementaire geneeskunde (Traditional Chinese Medicine (TCM), Ayur Veda (letterlijk kennis van het leven, India), Orthomoleculaire geneeswijze, Homeopathie, Fytotherapie (kruidenleer).

Iedere patiënt wordt totaal onderzocht en de vitale functies worden in kaart gebracht via pols-tong onderzoek en de electrofysiologische diagnostiek. De Electro Fysiologische Diagnostiek (EFD) is een meting van elektrische weerstanden van de huid op die plaatsen die als acupunctuurpunten worden aangemerkt. Zo ontstaat een beeld met goede functies en dysfuncties. Vanuit de dysfuncties wordt gekeken naar hun bijdrage bij het onstaan van de klachten. Hierbij wordt alle informatie bij elkaar gebracht’ ziekte geschiedenis, typologie, gewoonten etc. Naast regulier onderzoek wordt ook via de electrofysiologische diagnostiek bepaald of er behoefte is aan extra vitaminen, spore-elementen, mineralen of aminozuren en wordt doorgemeten welk supplement(en) in de unieke toestand van de client van toepassing is.

Een uitgebreide anamnese, aanvullend onderzoek (ontlastingonderzoek, DNA- of bloedonderzoek) en onderzoek vanuit de pijlers van de mesologie dragen allemaal bij om een zo uitgebreid mogelijk beeld van de client te krijgen zodat een op maat gemaakt advies gegeven kan worden.

Bron: Dafna Suskind – Orthomoleculair / Mesoloog therapeut

Meer info:
T: 06-28733712
E: dafna@mesoloog.amsterdam
W: www.mesoloog.amsterdam

U kunt hier online een afspraak maken voor 
Contactweg 145 op woensdag en vrijdag

U kunt hier online een afspraak maken voor
Schalk Burgerstraat 17 op maandag en donderdag 

← Terug naar overzicht artikelen